Julens menyer 2025
 
            Se de forskjellige menyene her:
Julens sharing meny
Julens selskapsmeny
Julens street food
Julens buffet
Julens frokost
Julens koldtbord
Julens fingermat
Julens småskåler
Minimum bestilling er 10 personer
Pris oppført eks mva. 
Det tilkommer mva på 15% eller 25% i forhold til service innhold
Julemat
  Ønsker du å leie utstyr og/eller tjenester. Se vårt utvalg her
JULENS MENYER 2025
JULENS SHARING MENY
          646,- per person
        1.SERVERING - FORRETT
              
              
              
            Kveiteceviche
              Marinert i einebær og appelsin. Servert med grillet hjertesalat, granateple, pinjekjerner og pistasjvinaigrette
              
                (fisk, nøtter, sennep)
                Klippfiskbrandade
              Revet klippfisk blandet med mandelpoteter, hvitløk og olivenolje. Servert med focacciakrutonger
              
                (fisk, gluten, hvete, melk)
                Saltbakte rødbeter
              med ristede gresskarfrø, knallgrønn dillolje og Jarlsberg Reserve 3 år
              
                (melk, sennep)
                2.SERVERING - HOVEDRETT
              
              
              
            Pannestekt andebryst
              Servert med sotet løkkrem, estragonpulver og karamellisert eplereduksjon
              
                (melk, selleri)
                Anderillette
              Konfitert and, blandet med sitrus, urter og nellik
              
              
            Brokkolini
              Servert med syltede Amalfi-sitroner og jordskokkchips
              
                (sennep)
                Rosenkålsalat
              Grillet rosenkål, blandet med tranebær, bacon og Røros-rømme
              
                (melk, sennep)
                Pommes Anna
              Poteter bakt med hvitløk, smør og parmesan
              
                (melk)
                3.SERVERING - DESSERT
              
              
              
            Utvalg av norske prisbelønte oster
              Servert med honning, våre egne konserver og knekks Røros
              
                (gluten, hvete, havre, melk)
                Ostekake «crème brûlée»
              Servert med kardemommecrumble, rørte blåbær og hvit sjokolade
              
                (gluten, havre, hvete, melk, soya)
                Sjokoladesavarin
              med krydrede kirsebær
              
                (egg, gluten, hvete, melk, soya)
                JULENS 3-RETTER
          676,- per person | Tillegg ost (4-retters) 172,- per person
        Kveiteceviche
              Marinert i einebær og appelsin. Servert med grillet hjertesalat, granateple, pinjekjerner og pistasjvinaigrette
              
                (fisk, nøtter, sennep)
                Pannestekt andebryst
              Servert med anderillette, sotet løkkrem, brokkolini og pommes Anna. Samt estragonpulver, syltede Amalfi-sitroner, jordskokkchips og karamellisert eplereduksjon
              
                (melk, selleri)
                Ostekake «crème brûlée»
              Servert med kardemommecrumble, rørte blåbær og hvit sjokolade
              
                (gluten, hvete, havre, melk, soya)
                TILLEGG – 4-RETTERS
              
              
              
            Norske oster
              Et utvalg av Norges mest prisbelønte oster. Servert med honning, våre egne konserver og knekks fra Røros
              
                (gluten, hvete, havre, melk)
                ALTERNATIVER
              
              
              
            FORRETTER
              
              
              
            Fønix fra Stavanger ysteri
              Vellagret, prisvinnende blåmuggost, servert med grillet hjertesalat, granateple, pinjekjerner og pistasjvinaigrette
              
                (melk, nøtter, sennep)
                Rosastekt kalv
              grillet og langtidsstekt til 52 grader. Servert med grillet hjertesalat, granateple, pinjekjerner og pistasjvinaigrette
              
                (nøtter, sennep)
                HOVEDRETTER
              
              
              
            Vegetar «Beef Wellington»
              Butterdeig fylt med rødbeter, sopp, julekrydder og friske urter. Servert med sotet løkkrem, brokkolini og syltede Amalfi-sitroner samt estragonpulver, jordskokkchips og karamellisert eplereduksjon
              
                (gluten, hvete, melk, selleri, sennep)
                Ovnsbakt torsk
              Servert med sotet løkkrem, brokkolini og pommes Anna samt estragonpulver, syltede Amalfi-sitroner, jordskokkchips og karamellisert eplevinaigrette
              
                (fisk, melk, selleri)
                JULENS STREET FOOD
          Liten 480,- (4 enheter) | Stor 632,- (6 enheter)
        Harrissabakt pinnekjøtt
              med kremet potetstappe, agurk og korianderolje
              
                (melk, sennep, selleri)
                Porchetta
              med peperonata og rosmarin
              
                (melk, selleri, sennep)
                Urfepølse
              med bjørkefermentert kål og sennepsrelish
              
                (sennep)
                Klippfiskbrandade
              Revet klippfisk blandet med mandelpoteter, hvitløk og olivenolje. Servert med focacciakrutonger
              
                (fisk, gluten, hvete, melk)
                Pulled laks sliders
              med nyr fra Grøndalen gård, dill, bjørkefermentert agurk- og fennikel
              
                (fisk, gluten, hvete, melk)
                Saltbakte rødbeter
              med ristede gresskarfrø, knallgrønn dillolje og Jarlsberg Reserve 3 år
              
                (melk)
                Ribbetaco «93 grader»
              Ribbe stekt til perfekte 93 grader, revet i biter og servert med syltet rødkål og røkt chilimajones
              
                (egg, gluten, hvete, sennep)
                Pepperkake-pannacotta
              med salt karamell og popcorn
              
                (gluten, hvete, melk)
                Brownie crumble
              med ostekrem og kirsebær
              
                (egg, gluten, hvete, melk, soya)
                JULENS BUFFET
          Liten 490,- per person | Stor 660,- per person
        Sild
              med Røros rømme, dill og flatbrød
              
                (fisk, gluten, hvete, melk, rug)
                Einerøkt laks
              med kremet eggesalat og dill
              
                (egg, fisk, melk)
                Roastbeef
              Krydret, rosastekt okse med syltet rødløk og finhakket persille
              
              
            Vellagret Parmaskinke 15 mnd
              
              
              
            Rosenkålsalat
              Grillet rosenkål blandet med tranebær, bacon og Røros-rømme
              
                (melk, sennep)
                Betesalat
              Saltbakte beter blandet med friske urter, ristet pepper og olivenolje
              
                (sennep)
                Potetsalat
              kremet med Røros-rømme, blandet med purre og løpstikke
              
                (melk, sennep)
                Juleribbe med tradisjonelt tilbehør
              Medisterpølser, medisterkaker, rødkål og surkål, kokte poteter, svisker, epler og julesaus
              
                (gluten, hvete, melk, selleri)
                Nellik-karamelliserte regnbuerøtter
              med ristet og saltede gresskarfrø og gulrotkrem
              
                (melk)
                Fønix fra Stavanger ysteri
              med pepperkake og rørte tyttebær
              
                (egg, gluten, hvete, melk)
                Brød, lefser, flatbrød, smør og aioli
              
              
                (egg, gluten, melk, sennep)
                Riskrem
              Med kirsebærsaus og karamellisert mandelflan
              
                (mandel, melk)
                Ønsker dere mer av medisterkaker, medisterpølse, ribbe eller pinnekjøtt? Legg til ekstra ved valg av disse tilleggene.
              
              
                Ekstra medisterpølse 			15,- per stk
Ekstra medisterkake 			15,- per stk
Ekstra ribbe			      50,- per 100 gr
Ekstra pinnekjøtt 		       100,- per 100 gr
                JULENS FROKOST BUFFET
          280,- per person
        Kaldrøkt laks fra KingMikals
              
              
                (fisk)
                Sild
              Servert med Røros rømme og dill
              
                (fisk, melk)
                Eggesalat med dill og sennep
              
              
                (egg, sennep)
                Juleskinke fra Strøm-Larsen
              
              
                (selleri, sennep)
                Leverpostei fra Strøm-Larsen
              
              
                (melk, selleri)
                Roastbeef
              Krydret, rosastekt okse med syltet rødløk og finhakket persille
              
              
            Vellagret Edamer
              med ristede valnøtter og gulrotmarmelade
              
                (melk, nøtter)
                Agurksalat
              Vendt i fermentert bjørkesevje
              
              
            Tomatsalat med løpstikke
              
              
                (sennep)
                Surdeigsbrød, lefser og flatbrød
              
              
                (gluten, hvete)
                Smør og grovsennep
              
              
                (melk, sennep)
                Våre egne scones med marmelade
              
              
                (egg, gluten, hvete, melk, soya)
                Kjøleskapsgrøt med nøtter, kanel og rosiner
              
              
                (gluten, havre, mandler, melk, nøtter)
                Chiapudding med skogsbær
              
              
                (melk)
                Sesongens frukt
              
              
              
            JULENS KOLDTBORD
          460,- per person
        Sild
              Servert med Røros rømme, dill og flatbrød
              
                (fisk, gluten, hvete, melk, rug)
                Einerøkt laks
              med kremet eggesalat og dill
              
                (egg, fisk, melk, sennep)
                Roastbeef
              Krydret, rosastekt okse med syltet rødløk og finhakket persille
              
              
            Krydret ribberull
              med rødkål smakt til med grov sennep
              
                (sennep)
                Rosenkålsalat
              Grillet rosenkål, blandet med tranebær, bacon og Røros-rømme
              
                (melk, sennep)
                Betesalat
              Saltbakte beter blandet med friske urter, ristet pepper og olivenolje
              
                (sennep)
                Potetsalat
              Kremet med Røros-rømme, blandet med purre og løpstikke
              
                (melk, sennep)
                Nellik-karamelliserte regnbuerøtter
              med ristede og saltede gresskarfrø og gulrotkrem
              
                (melk)
                Jarlsberg Reserve 3 år
              Servert med pepperkake og rørte tyttebær
              
                (egg, gluten, hvete, melk)
                Brød, lefser, flatbrød, smør og aioli
              
              
                (egg, gluten, hvete, melk, sennep)
                Riskrem
              med kirsebærsaus og karamellisert mandelflan
              
                (melk, mandel)
                JULENS FINGERMAT
          52,- per stk | 320,-meny med 7 enheter
        Kamskjellceviche i terte
              Kamskjell fra Nord-Atlanteren i syrlig eplevinaigrette, toppet med dill og sprø agurk
              
                (bløtdyr, gluten, hvete, sennep)
                Røkelaks fra KingMikals
              Rullet i potetlefse med Snøfrisk og gressløk
              
                (fisk, gluten, hvete, melk, sennep)
                Rognkjeks-kaviar
              Rognkjeks-kaviar servert på luftig blinis med urter og kremet ferskost
              
                (bygg, fisk, gluten, hvete, melk)
                Coppa fra Ask gård
              Servert med ristet svart pepper og daddelkrem
              
              
            Rødbeteterte
              Smakt til med shio-miso og røkt soyasaus
              
                (gluten, hvete, soya)
                Anderillette i terte
              Fyldig rillette laget på and fra Vestfold, smakt til med persille, sitrus og Steinfjording fra Lofoten gårdsysteri
              
                (gluten, hvete, melk, sennep)
                Karamellisert gulrotkrem i terte
              Søtlig og kraftig gulrotkrem, toppet med granateple og fersk persille
              
                (gluten, hvete, melk)
                JULENS SMÅSKÅLER
          62,- per stk | 396,- meny med 7 enheter
        Laks «Tataki»
              med saltbakte rødbeter, agurk, Snøfrisk og dillolje
              
                (fisk, melk)
                Krydret ribberull
              med bjørkefermentert rødkål og grov sennepsemulsjon
              
                (egg, sennep)
                Rosenkålsalat
              Grillet rosenkål blandet med tranebær, bacon og Røros rømme
              
                (melk, sennep)
                Betesalat
              Saltbakte beter blandet med friske urter, ristet pepper og olivenolje
              
                (sennep)
                Nellik-karamelliserte regnbuerøtter
              med ristede og saltede gresskarfrø og gulrotkrem
              
                (melk, sennep)
                Fønix fra Stavanger ysteri
              Servert med pepperkake og rørte tyttebær
              
                (egg, gluten, hvete, melk)
                Riskrem
              med kirsebærsaus og karamellisert mandelflan
              
                (melk, mandel)
                Skreddersy din bestilling
Ønsker du å skreddersy din bestilling, ta gjerne kontakt med oss via telefon eller mail.
      Bryllup, Firmafest, Private selskaper, Arrangement og eventGasta DesignLunsj, Buffet, Småretter, Jul
    
    
    